ECHTSCHEIDINGSBEMIDDELING

Echtscheidingsbemiddelaars (scheidingsbemiddelaars) en advocaten en advocatenkantoren echtscheidingsbemiddeling vinden in België op plaats.

echtscheidingsbemiddeling.be

Echtscheidingsbemiddeling door advocaten
Echtscheidingsbemiddelaars

Scheidingsmediation scheidingsmediator

Scheidingsmediation heeft bepaalde raakvlakken met scheidingsbemiddeling, maar wat is precies het verschil?

Een scheidingsmediator begeleidt het scheidingsproces maar heeft daarnaast geen inhoudelijke kennis over aan scheiding gerelateerde onderwerpen. Een scheidingsbemiddelaar heeft naast mediation- en bemiddelingsvaardigheden ook de juiste kennis in huis om volledig te kunnen informeren en begeleiden bij een echtscheiding.

Inzake kinderen en ouderschap, woning, hypotheek, pensioen, fiscale zaken, alimentatie, weet een scheidingsbemiddelaar welke weg u het beste kunt kiezen. Bij een mediator worden voor dit soort zaken vaak experts op die gebieden erbij gehaald waardoor het scheidingsproces er niet eenvoudiger op wordt met allemaal verschillende gezichten. Dat brengt extra kosten met zich mee en impliceert tevens dat u vaak een aantal keer uw hele persoonlijke verhaal opnieuw moet vertellen.

Voorts is het zo dat een scheidingsmediator vaak op basis van een uurloon zich met uw scheiding bezighoudt. Een scheidingsbemiddelaar geeft van tevoren een vastgesteld tarief door, zodat u weet waar u aan toe bent.

BALIES IN BELGIE

In Vlaanderen, het Nederlandstalig gedeelte van België, zijn er 14 balies of ordes van advocaten. Deze zijn alle lid van de Orde van Vlaamse Balies de OVB.

Dit zijn die balies: Balie Antwerpen Balie Brugge Balie Brussel Balie Dendermonde Balie Gent Balie Hasselt Balie Ieper Balie Kortrijk Balie Leuven Balie Mechelen Balie Oudenaarde Balie Tongeren Balie TurnhoutBalie Veurne.

| links |
InformationStart Internet Concepts B.V., The Netherlands